← početna foruma

Potrošački forum

Potrazivanje banke-zastarevanje

temu postavio Miki 22.03.2011. u 08:19 u kategoriji Finansijske usluge (banke i osiguranja) | 9 komentara, poslednji od Dejan Jovanović

Imam 3 rate neizmirenog kredita u intesa banci koja je zaostala iz 2007 godina,nisam koliko znam bio tuzen (bio obavesten) nije bilo pokusaja sudske naplate od strane banke,sada je to cesijom(pretpostavljam iz aljakvog razzgovora sa operaterom neke firme)bez obavestenja prodato firmi matrix eos,interesu je me da li taj dug zastareva mnapomena od banke nisam obavesten o prodaji duga drugom licu,vec od strane te firme telefonskim pozivom.

 1. zastareva, ali tek za 10 god, ako je dužnik pravno lice onda za 3g

  ella 05.05.2011. u 12:38
 2. A nesto mi nije jasno,ako dug otkupi firma koja nije banka,kako se dalje tretira dugovanje,zar ono cesijom ne postaje dugovanje novom pravnom licu,zar se i tada primenjuje i dalje taj rok od 10 g?Zna li neko.

  Feniks 19.07.2011. u 10:46
 3. Prema Univerzal banci imam dug jos od 2000 godine, neki minus sa tekuceg racuna. Glavni dug tada je bio oko 7500 dinara. Interesuje me da li ovakav dug zastareva? Hvala

  tina 11.06.2013. u 19:14
 4. Imam dug prema otp banci
  od 24-06 2005 advokat te banke mi je poslao obavestenje da su raskinuliugovor i da izmirim obaveze u roku od 8 dana u suprotno cu biti utuzena. Interesujeme dali je ovaj dug zastareo.Obavestenje je stiglo 29 03 2016.

  marina mladenovic 15.04.2016. u 14:55
 5. Postovani
  2005 god. uzeo sam kredit za , tada , prijatelje na samo svoju licnu kartu , jer je doticna prijateljica poznavala radnicu banke, koja joj je sredila da uzmemo kredit. vraceno je dve rate, i jedna rata koju sam Ja dao jer je prijateljica kasnila, nakon toga mi je receno da ce ona vracati mesecnu obavezu. Na tome je i ostalo. u invalidsku penziju sam otisao 2011 god , jer bolujem od Multipla skleroze, 2012 god sam zeleo da u jednoj banci podignem potrebni kredit, medjutim, proverom kreditnog bira sam u dugovanju i nisam mogao da ostvarim pravo za kredit. proverio sam u Pro Kredit banci, tek tada su videli da sam ostao duzan 720 eura, nigde se ne pominje kamata za sve ove godine, sto licno mislim da nesto nije uredu kao sto mi nije bilo jasno kada sam podizao kredit da mi trebe samo licna karta, ali sam verovao sluzbeniku banke da je sve uredu.. do 2012 nisam bio upozoravan od strane banke niti utuzivan, tako da sam mislio da je taj kredit isplacen. pre 7 dana mi je stigao prvi poziv od advokata, sa opomenom da izmirim dug jer ce mee tuziti. molim Vas da mi jasno kazete moje mogucnosti, prava i resenje za ovaj slucaj, jer se jos uvek vodim u kreditnom birou , i nemogu nista da uradim povodom kredita niti bilo kakve kupovine dok mi kreditni biro ne iybrise dugovanje. licno mislim i proverom prava, da je banka napravila gresku u vezi mog slucaja i da sada pokusava da povrati novac koristeci advokata prvi put za ovih 11 god. molim Vas da mi napisete odgovor i savet. U napred zahvalan Nenad Glisovic

  Nenad Glisovic 28.04.2016. u 23:17
 6. Postovanje.Neznam mnogo o kreditima i bankama,ali me interesuje par sitnica.Potreban mi je savet.2008 god.je moj suprug digao kredit,nije velik iznos.Prvih meseci je vracao,jer je bio zaposlen.Kad je dobio otkaz,prestao je da vraca .Posle je opet bio prijavljen,ali nije vracao kredit.Mi smo presli u drugi stan,iz banke su zvali i slali neke papire.Naravno gazda tog stana nas je obavestavao o svemu sto je stizalo na adresu.Poslednji put su poslali papir da vratimo iznos,koji je sad abnormalan.Sad u firmi gde radi traze da ima otvoren racun,da bi mu uplacivali primanja.Interesuje me da li ce banka potrazivati primanja koja legnu?Da li ce to ikad zastariti?Ako moze zastariti koji je vremenski period?Unapred zahvalna Jovana C.

  Jovana 22.06.2016. u 17:09
 7. Postovanje. Ja bih vas zamolila da me posavetujete sta da uradimo. Moj suprug je 2008 god podigao novac sa kreditnom karticom prve tri rate smo platili, da bi se firma u kojoj je radio zatvorila, prestali smo da placamo rate jer smo bili bez posla oboje. zatim se 2010 god zaposljava u firmi gde je bio prijavljen samo mesec dana neznajuci da ce dobiti otkaz nakon mesec dana muz je uyeo 5 cekova, koji su ostali nerealiyovani. pre neki 2 meseca je poceo da radi , pokusavao je da u bilo kojoj banci refinansira dugove koje imamo prema bankama ali rekli su mu da nemoze jer je u docnji. Molim vas objasnite mi kako mi da isplatimo dugovanja koja su sada astronomska sa kamatama , ako banke neodobravaju refinansiranje. Unapred zahvalna Marina V.

  Marina 29.06.2016. u 13:33
 8. Postovani ! Imam dug po tekucem racunu iz 2006 godine . Dug je po tekucem racunu . Tuzili su me , ja sam nesto otplacivala koliko sam mogla . Dolazio mi je izvrsitelj . Dali taj dug moze da bude zastareo s, obzirom da je dug od pre deset godina .

  gordana nedeljkovic 27.07.2016. u 17:32
 9. Poštovani, zna li iko da me posavetuje o sl. slučaju.. Naime još 2008. sam bio zaposlen i kupovinom neke sitnice ničim izazvan sam dobio neku platnu karticu. Rate sam uplaćivao na vreme.. Ostao sam bez posla u januaru 2009. Ubrzo se neka advokatska kancelarija mi obratila i saopštila da preuzimaju moj dug ali da ga idem platiti samo u banci, makar deo pa da čekam da mi se jave za sledeće instrukcije. Na moje pitanje, pa čak i skoro, koje su to sl. instrukcije nisu hteli nikada da mi kažu. Na moje pitanje koliko ukupno dugujem sa kamatom i koliko ide njima, nikad, ali nikad mi nisu mogli odgovoriti.. Uvek bi me nesto drugo zagovorili ili pricali kako će mi izracunati pa poslati.. I tako, godinama.. Ja više, sem što nemam posao, nemam ni živaca za njih. Psuju oni mene, psujem ja njih ponekad.. Moraću im na kraju doći do Novog Sada i naći ih. Nema druge. Obezbeđeni su mi makar naslovi u novinama.
  Pozdrav. Do čitanja...

  Dejan Jovanović 02.08.2016. u 17:00

Ostavi svoj komentar

pravila komentarisanja